17 de set. 2017

Sant Jeroni de la Murta


A les 12 en punt, a l'hora de l'Àngelus, el repic de les campanes fa callar el xiuxiueig d'una de les zones més denses del país. Durant uns minuts, el monestir de Sant Jeroni de Murtra, guanya una partida que, tot fa pensar, la té perduda; Però si recordem la data de la seva fundació, l'any 1416, ens situem en una realitat en la què les coses no són tan simples com les veiem ara.
En els seus orígens el monestir va ser de l'ordre dels jerònims i la construcció té l'estil gòtic com es destaca destaca en el claustre, espai immillorable per escoltar l'àngelus. En aquest monestir, els Reis Catòlics van rebre a Cristòfol Colon en la tornada del seu primer viatge a les Amèriques. La raó per la què és trobàven  els reis Isabel i Ferran al monestir, és que es recuperaven d'un atemptat a la plaça del Rei de Barcelona.

Un altre punt que fa especial aquest lloc és que va tenir una biblioteca important, on el mateix Colon va consultar mapes pels seus futurs viatges. Com podeu veure, aquest lloc bé justifica una visita... Recordeu escoltar l'hora de l'Àngelus





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada