23 de maig 2012

Una de pops i de calamars................


Fa uns dies vaig escriure que m'agrada dibuixar peixos. Una de les raons és que els trobo estranys, tan, que els relacionava per les seves formes, textures i colors amb els extraterrestres. Buscant aquesta relació vaig trobar en el You Tube unes imatges gravades per una companyia petrolera en la que es veia un calamar a dos quilometres sota el mar http://www.youtube.com/watch?v=80SbH29Wsxs. Si les mireu veureu què és el que vull dir.



Mirar és el primer estadi per comprendre....mirar al fons de mar ha estat i segueix sent la gran dificultat i a la vegada el gran misteri.


Les grans similituts que tenen un simple calamar amb alguns extraterrestres dels que veiem en el cinema és del tot sorprenen. Tentàcles, viscositats, fosforecències són algunes de les similituts...


Dibuixar formes volàtils, colors canviants, anatomies aleatòries, són dificultats per les que no tenim formació o recursos. Però aquesta falta de referències les fa atraients



Fa un temps vaig comprar a l'Altaïr un llibre de com cuinar el peix. Es titula "En las profundidades. Cocinar pescado desde Venecia hasta Tokio" http://www.alianagastronomia.com/L9788496599994_en-las-profundidades-cocinar-pescado-desde-venecia-hasta-tokio.html Su autor Jake Tilson es una mezcla de cuiner, investigador i artista. El llibre es una meravella. D'aquest llibre he extret una senzilla recepta de calamars amb espaguettis.


Comprem mig quilo de calamars, els mes petits que tinguin. Per facilitar la feina digueu.li a la peixetera que els netegi. Sembla fàcil però us ben asseguro que no ho és. Poseu a bollir l'aigua i tireu els espaguettis....recordeu...al dente!!

Talleu els calamars i amb un bon raig d'oli els passeu per la paella no més de 4 minuts. Tireu un bon grapat de xulivert i junteu els espaguettis en la mateixa paella que hem cuït els calamars...dos o tres minuts més i a dinar!. Està clar que aqui toca un vi blanc o rosat...això si...molt fred.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada