Una de pops i de calamars................
Fa uns dies vaig escriure que m'agrada dibuixar peixos. Una de les raons és que els trobo estranys, tan, que els relacionava per les seves formes, textures i colors amb els extraterrestres. Buscant aquesta relació vaig trobar en el You Tube unes imatges gravades per una companyia petrolera en la que es veia un calamar a dos quilometres sota el mar http://www.youtube.com/watch?v=80SbH29Wsxs. Si les mireu veureu què és el que vull dir.
Mirar és el primer estadi per comprendre....mirar al fons de mar ha estat i segueix sent la gran dificultat i a la vegada el gran misteri.
Dibuixar formes volàtils, colors canviants, anatomies aleatòries, són dificultats per les que no tenim formació o recursos. Però aquesta falta de referències les fa atraients
Fa un temps vaig comprar a l'Altaïr un llibre de com cuinar el peix. Es titula "En las profundidades. Cocinar pescado desde Venecia hasta Tokio" http://www.alianagastronomia.com/L9788496599994_en-las-profundidades-cocinar-pescado-desde-venecia-hasta-tokio.html Su autor Jake Tilson es una mezcla de cuiner, investigador i artista. El llibre es una meravella. D'aquest llibre he extret una senzilla recepta de calamars amb espaguettis.
Comprem mig quilo de calamars, els mes petits que tinguin. Per facilitar la feina digueu.li a la peixetera que els netegi. Sembla fàcil però us ben asseguro que no ho és. Poseu a bollir l'aigua i tireu els espaguettis....recordeu...al dente!!
Talleu els calamars i amb un bon raig d'oli els passeu per la paella no més de 4 minuts. Tireu un bon grapat de xulivert i junteu els espaguettis en la mateixa paella que hem cuït els calamars...dos o tres minuts més i a dinar!. Està clar que aqui toca un vi blanc o rosat...això si...molt fred.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada