1 d’oct. 2010

Glosari visual d'espais que m'atrauen



Zona per nens/nenes en estacions de servei: Son microespais pels fills/es dels usuaris de les autopistes. Són netes, casi asèptiques, on normalment no hi ha cap nen, tot i que sempre semblen que han de ser fetes servir, en qualsevol moment. Però la realitat és que els viatgers actuals no tenen temps per aturar-se més que el estrictament necessari per carregar de gasolina els seus cotxes i amb molta sort, prendre un cafè..


Restaurants i cafès de les estacions de servei: Normalment són autoserveis on, a qualsevol hora del dia o la nit, podem trobar des d'un pastis de poma a poder degustar un bistec amb herbes provençals. En aquests restaurants, quasi clònics un dels altres, un acaba pensant que és el mateix on havien prés un cafè fa dues hores.
Tot i així en ells trobem calor a l'hiver, i frescor a l'estiu, ja que tenen la mateixa funció que'ls entranyables cafes d'una plaça en mig de múltiples cruilles.


Andanes i estacions de tren solitaries: Normalment sempre amb persones de trànsit, sempre amb multituds i sempre amb multireincidents. Algunes vegades, poques, són espais vuits on els sorolls i els moviments dels transitadors segueixen presents....



Bogaderies públiques: Són els espais públics anònims per excel·lència. La roba individual és netejada en rentadores públiques; les hores intransferibles d'espera passen en zones compartides per tots.