30 d’ag. 2010

Contra la paret

Mur Israeli



Projecte d'instal·lació



"Contra la paret" és un projecte d'instal·lació que té com objectiu la de reflexionar sobre els "murs de la vergonya que trobem en el món" http://es.wikipedia.org/wiki/Muro_de_la_Vergüenza.


La instal·lació que presento en el dibuix, consta d'una tanca construida de miralls que divideix en dues parts una sala d'exposicions. En la part superior de la tanca de miralls hi ha un filat espinos que resegueix tot el mur.


La sala, dividida en dues parts, es converteix en una zona fronterera; una, on ens veiem reflectits en els miralls i l'altra, a la que no tenim accés per culpa del mur.




Projecte de J. Ishigami

A l'altra banda d'aquests murs de la vergona , aquest any, la Bienal d'Arquitectura de Venecia ha premiat al japones Junya Ishigami http://islasterritorio.blogspot.com/.../junya-ishigami-space-for-your-future_12.html . L'arquitecte va presentar un projecte on les idees preconcebudes que tenim de l'arquitectura desapareixen per transformar-se en subtils espais on l'home i els seu entorn són els protagonistes.


En el projecte de Junya Ishigami, els murs són transparents i els espais diàfans; trobem els altres murs on l'arquitectura té una funció, la de segregació. Actualment en el món trobem una sèrie de murs que han nascut amb l'excusa de ser fronteres protectores, però que en la realitat tenen la funció de contenció i segregació de les persones i les idees.


Fotografia meva de la frontera de Melilla-Nador





Territori fronterer entre Espanya i el Marroc




Vista del Marroc des de Melilla




Frontera Marroqui per mantenir aïllat al poble Saharauí




Frontera Greco-Chipriota





Mur que separa Mexic dels EE.UU