
Fotograma de "Buscando a Eric"

Fotogravat de l'autor extret d'una fotografia feta al cinema.

Fotograma de "El sabor de las sandias"
Alguns especialistes parlen de la mort del cinena....altres parlen que cal reinventar-lo amb ulleres de 3-D, amb més espectacularitat o amb un "sensurrom" renovat. Però pocs parlen que el seu sentit i la seva salvació és la d'explicar bones històries.
Al meu entendre, històries contemporànies, pel·licules socials que expliquin la transfomació dels teixits laborals, com en la última pel·licula de Ken Loach
http://www.cinefilo.es/cine-buscando-a-eric-16599.htmlAquestes obres són exemples d'un cinema poc comercial, en el sentit equivocat de la paraula, però si d'un cinema de qualitat que també té i tindrà el seu public.
La propera setmana presento, en una exposició col·lectiva, una sèrie de fotogravats d'imatges fets en el cinema. És el meu homenatge a l'art d'explicar bones històries.
La sèrie que presento es titula "Fotos robades" i com algunes pel.licules que admiro, tenen similituts amb la leyenda de Robin Hood: Robar als que els hi sobra, en aquest cas: arrogància i poder, per tornar a tots sensibilitat i solidaritat. L'exposició es pot visitar al Centre d'Art la Rectoria a Sant Pere de Vilamajor.